Wat is asbestverwijdering ?

In het verleden werd asbest in de bouw gebruikt vanwege zijn grote isolerende kracht. Enkele jaren later werd echter ontdekt dat dit mineraal kankerverwekkend is, en werd het gebruik ervan verboden. Daarom werd een reeks uit te voeren acties, Asbestverwijdering, opgezet om het asbest in deze oude gebouwen te verwijderen. Sindsdien wordt asbest systematisch verwijderd uit oude gebouwen (huizen of gebouwen).

Hoe gaat het verwijderen van asbest uit een gebouw in zijn werk

Vanwege de schadelijke aspecten van asbest is de procedure voor het verwijderen van asbest zeer streng. Een asbestdiagnose, in geval van sloop of renovatie, van een gebouw of huis, moet worden uitgevoerd door een specifieke organisatie. Doel van deze eerste stap is vast te stellen welk soort asbest is gebruikt en of het in dit geval bros is of niet. Het maakt het ook mogelijk de algemene toestand van de hele structuur te beoordelen.

Soms worden tijdens de asbestdiagnose monsters van de omgevingslucht genomen voor verdere analyse in het laboratorium.

Wanneer is de asbestverwijderingsprocedure noodzakelijk

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het niet altijd nodig een asbestverwijderingsprocedure uit te voeren wanneer de aanwezigheid van asbest wordt vastgesteld. In feite is het de inademing van asbestvezels die het probleem vormt, niet de aanwezigheid van asbest. Het asbestmateriaal is dus veilig als het op zijn plaats blijft en niet na verloop van tijd afbrokkelt, dan hoeft het dus niet verwijderd te worden.

Om echter elk risico op inademing van dit schadelijke product te vermijden, is het raadzaam asbesthoudende materialen nooit zelf te verwijderen of te verplaatsen. Asbestverwijdering moet altijd worden uitgevoerd door specialisten op het gebied van asbestverwijdering en -analyse.

De voordelen van asbestverwijdering

Asbest is een kankerverwekkend materiaal. Indirecte of directe blootstelling aan asbestvezels of asbestmateriaal kan vele ongeneeslijke ziekten veroorzaken. Asbestverwijdering is dan ook een doeltreffende manier om het risico op kanker te verminderen en te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *