Wat mag een kind van 1 jaar niet eten?

Als ouder is het belangrijk om te zorgen dat je kind gezond en veilig is. Maar papa of mama worden betekent niet dat je plotseling deskundige bent op ieder gebied. Je doet natuurlijk zo goed mogelijk je best om je kleintje weg te houden bij gevaar, maar soms heb je nu eenmaal vragen. Of je hebt gewoon even wat hulp nodig. Dat is helemaal niet raar! Eigenlijk is het juist heel goed om hulp te vragen. Een terugkerend vraagstuk is: "Wat mag een kind van 1 jaar niet eten?". En dat is direct wel een hele belangrijke vraag. Zo mag je kleine boef van 12 maanden bijvoorbeeld absoluut geen rauwe eieren eten. De kans op gevaarlijke bacteriën is te groot en het afweersysteem van je ukkepuk is nog niet sterk genoeg om hiermee af te rekenen.

En dat is niet het enige

Er zijn twee delen aan die belangrijke vraag. Wat mag een kind van 1 jaar niet eten? De eerder genoemde rauwe eieren, maar ook rauwe melk, smeerkaas, leverworst en paté zijn schadelijk voor je kindje. Ook moet je zorgen dat je kleintje niet teveel zout binnen krijgt. Vind je het fijn om wat ondersteuning te krijgen voor een gezonde voeding van je kinderen? Die is er! Je kunt online terecht bij experts die hun vak hebben gemaakt van kindervoeding. Deze deskundigen zorgen dagelijks dat duizenden kinderen in Nederland gezond eten. Een gezonde, verse maaltijd kan volgens deze toegewijde deskundigen niet uit een potje komen dat al langer in het vak staat dan de leeftijd van het kind dat het eet. Vers en gezond eten? Dat komt niet uit een potje.

Druk, druk, druk

Toch zijn er drukke mensen, alleenstaande moeders of papa's die handen tekort komen. En die kunnen wat hulp gebruiken. En dat kan! Verse ingrediënten worden wekelijks voor je geselecteerd en vriesvers bezorgd, waardoor je veel tijd en moeite kunt uitsparen. Maar toch eten je kids gezond én gevarieerd. Probleem opgelost en jouw kinderen kunnen hun leven gezond beginnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *